Spelletjes

Luchtballonrace

Beweeg de luchtballon naar de checkpoints. Klik met de muis om gas te geven en de luchtballon te doen stijgen. Als je de muisknop loslaat, daalt de ballon snel naar beneden. Probeer alle objecten zoals, vliegers, vogels, parachute met bom en bomen te ontwijken want die beschadigen de ballon. Zorg ook dat je niet op de grond terecht komt want dat brengt ook schade aan. Af en toe verschijnt er een parachute met moersleutel. Als je die kan pakken dan verdwijnt er een deel van de schade aan je ballon. Telkens je aan een checkpoint komt (onderaan aangegeven met de cijfertjes en bolletjes).

Krijg je de kans om de schade aan je ballon te herstellen. Hiervoor moet je zorgen dat je op het juiste moment klikt als het hoofd van Kiekeboe zich in het groene balkje bevindt.

Je krijgt hiervoor 3 pogingen. Bij elk checkpoint wordt het iets moeilijker omdat het groene balkje kleiner wordt.

SPEEL HET SPEL

Pizza Paniek

Kiekeboe moet zo snel mogelijk de bestellingen afwerken. Je krijgt een papiertje te zien met de ingrediënten voor de pizza. Beweeg Kiekeboe met de muis naar het juiste ingrediënt (als je met de muis erover scrollt, lichten ze op). Dan druk je op de linkermuisknop om het ingrediënt vast te nemen. Vervolgens beweeg je Kiekeboe naar links en klik je op het deeg dat op de tafel ligt.Het ingrediënt wordt dan op de pizza geplaatst. (en het verschijnt ook In het kader met de pizza linksboven.) Dit doe je voor elk ingrediënt dat op de lijst staat. (je kan op elk moment je lijstje checken door op het eerste briefje rechtsonder te klikken.) Als je per ongeluk een ingrediënt vastneemt dat je niet nodig hebt, kan je het in het vuilbakje – rechts op het scherm - smijten. Als alle ingrediënten op de pizza liggen, klik je op grote houten spatel om de pizza in de oven te schuiven. Je ziet direct of je de juiste ingrediënten hebt gebruikt of niet. Daarna kan je terug op het briefje klikken voor de volgende pizza. Hoe langer je wacht, hoe meer briefjes er verschijnen en des te langer de klanten moeten wachten. (dat zie je aan het balkje bovenaan) Als dit balkje vol is, is het spel gedaan. Dus snel zijn is de boodschap. Let ook op voor Sapperdeboere. Die komt af en toe links in beeld en probeert je ingrediënten te stelen van de pizza. Zorg gewoon dat je dan snel in zijn buurt bent zodat je hem afschrikt.

SPEEL HET SPEL

NU TE KOOP

Dagstrip

Elke dag een nieuwe strook ! Lees mee in de dagstrip.