Blog

Volgende »

05 augustus 2014

Borge & Borgen

Wonderful wonderful Copenhagen! Danny Kaye zong het in de film Hans Christian Andersen. Volkomen terecht. Kopenhagen is een zeer aangename stad. Zeker zoals ik ze zag, bij uitzonderlijk prachtig weer. Gelukkig wordt de koele Carlsberg er geserveerd in grote glazen. Een paradijs ook voor liefhebbers van design. Maar net zoals de rest van Scandinavië is de stad ontzettend duur. De aanleiding om een plek te bezoeken, is bij mij vaak gelinkt aan één van mijn helden. In het geval van Kopenhagen waren het er zelfs twee: Borge en Borgen.

 

Lees verder


28 april 2014

Koekentroef!!!

Peter Koeken, mijn oudste medewerker, is met pensioen. Het hele team heeft hem vrijdagavond feestelijk uitgewuifd. Vanaf Het witte bloed tot nu inkte hij De Kiekeboes. Hij begon rond Pasen 1986, precies 28 jaar geleden.

 

Lees verder


27 februari 2014

Miami-Lima (slot): Pisco Sour en Inca Kola

Peru. Na een korte tussenstop in Trujillo varen we door naar onze eindbestemming: Lima. De haven van Callao is die morgen gesloten. Het schip wacht enkele mijlen van de kust tot de dikke mist optrekt. Een bonte verzameling kwallen in alle vormen en kleuren komt ons gezelschap houden.

 

Lees verder


24 februari 2014

Miami-Lima 6: Even naar

Na nog een dag op zee, bereiken we Equador, genoemd naar de equator, de evenaar die we midden in de nacht passeerden. De eerste stop is Manta, wat betekent ‘Huis van de vis’. Manta afficheert zich dan ook als wereld hoofdstad van de tonijnvangst. Een grappig standbeeld toont een reuze exemplaar boven op een blik tonijn.

 

Lees verder


NU TE KOOP

Dagstrip

Elke dag een nieuwe strook ! Lees mee in de dagstrip.