De Kiekeboes

De Kiekeboes zijn een doodgewoon doorsnee gezin. Het konden je buren zijn. Vader Marcel heeft een banale kantoorbaan. Moeder Charlotte klust bij via een uitzendbureau en houdt haar gezin strak in de hand. Mooie tienerdochter Fanny heeft het ene vriendje na het andere. En Nopel, haar jongere broertje, is zoals alle kids van deze tijd een kei in computers. Een doodgewoon gezin dus. Met als grote verschil dat zij telkens opnieuw in de meest ongelofelijke avonturen terecht komen.

 

De studio

Wie werkt er mee aan Kiekeboe? Wat is de taak van Merho, wie zijn de medewerkers? Wat zijn hun favoriete albums? Op welk personage lijken zij het meest?

In de rubriek De studio kan je dit allemaal terugvinden. Je vindt er ook een EXCLUSIEF interview van Fanny met Merho. Het is een speciale aflevering uit Fanny op schoot en zij stelt haar geestelijke vader de 20 meest gestelde vragen aan Merho.


Personages

In Personages zetten we even alle hoofd- en nevenpersonages op een rijtje. Bij sommige personages hebben wij hun strafste citaat bijgezet. Bij cameo's geven we een overzicht van welke bekende en minder bekende figuren er de afgelopen jaren een rol hebben gespeeld in één van de Kiekeboes-albums.


Geschiedenis

Als je een echte fan bent, dan weet je ook dat er vaak heel grappige dingen te lezen vallen in de strips: heb je al eens goed gelet op de namen van de figuren in de albums? Meestal zijn het woordgrapjes als je ze hardop uitspreekt, wie heet er nu bijvoorbeeld Jingle Bell? Of Jeanne Darm?

Maar weet jij hoe en wanneer De Kiekeboes zijn ontstaan? Wij geven je alvast een kort overzicht van deze boeiende Geschiedenis.


Leuke links

Tenslotte kan je bij Leuke links nog wat nuttige links terugvinden waar je nog informatie kan terugvinden over De Kiekeboes en hun geestelijke vader Merho.


Archief

In het Archief van Kiekeboe kan je de mooiste momenten van Merho en de familie Kiekeboe herbeleven. We geven je een blik in ons persarchief maar ook via uitgebreide fotoreportages kan je even teruggaan in de tijd! In ons video-archief kan je de meest memorabele momenten van De Kiekeboes terugvinden.

NU TE KOOP

Dagstrip

Elke dag een nieuwe strook ! Lees mee in de dagstrip.