De Studio - Ria

Naam: Smits
Voornaam: Ria
Geboortedatum: 9 oktober 1952
Woonplaats: Gehuwd met Merho, dus eveneens Zoersel.
Taak: De administratie en de boekhouding. Kortom, de dingen waar Merho een bloedhekel aan heeft.

Wie is je favoriet personage? Misschien niet bijster origineel, maar doe toch maar Fanny. Welke vrouw wil er niet zijn zoals zij?

Welk Kiekeboe-personage teken of kleur je het liefste? Sapperdeboere, want die kleur ik het snelste. Hij draagt een pak uit 1 kleur en hij vult meteen het hele beeld.

Op welk Kiekeboe-personage lijk je het meest? Charlotte. Net zoals zij, ben ik degene in huis die de boel bij mekaar houdt.

Favoriet Kiekeboe-album? Album 26

 

Biografie

Ria Smits studeerde voor regentes en gaf les in wiskunde, fysica en chemie. Zoiets komt voor in de beste families. Thuis werden er nauwelijks strips gelezen. En net zij valt op een striptekenaar. Van bij aanvang deed ze de lettering van De Kiekeboes.

Toen ze het lesgeven voor gezien hield, ging ze in op voorstel van haar man: strips inkleuren. Dat was wel het laatste, waar ze gezien haar opleiding, aan gedacht had. Het viel bijzonder goed mee en ze is het sindsdien blijven doen. Aanvankelijk nog met penseel en plakkaatverf. Later met de computer.

Tegenwoordig handelt ze alle praktische en financiële zaken af, zodat Merho zich kan concentreren op de leuke dingen. Ze is reeds sinds 1974 met hem gehuwd. Ze hebben een dochter Ine, die ondertussen het onderwijs ook verruilde voor het inkleuren. En verder twee kleinkinderen: Mette en Finn.

« Naar de studio

NU TE KOOP

Dagstrip

Elke dag een nieuwe strook ! Lees mee in de dagstrip.