De Studio - Kristof

Naam: Fagard
Voornaam: Kristof
Geboortedatum: 23 juli 1981
Woonplaats:  Kuringen, Hasselt. woonplaats vanaf september 2010: Eversel, Heusden-zolder
Taak: Uittekenen van het verhaal aan de hand van het het scenario en de potloodschetsen van Merho. Digitaal herinkleuren en herbeletteren van de oude albums.

Wie is je favoriet personage? Tussen ons gezegd en gezwegen toch Van Der Neffe, ik ben dol op knorpotten.

Welk Kiekeboe-personage teken of kleur je het liefste? Wederom Van Der Neffe, al moet ik toegeven dat Tomboy hem met rasse schreden inhaalt.

Op welk Kiekeboe-personage lijk je het meest? Na een kleine polshoogte binnen de familie- en vriendenkring zijn de meningen verdeeld. Het wisselt tussen Konstantinopel, vanwege mijn technische kennis en interresses, en nonkel Vital, vanwege mijn karakter.Zelf zie ik me meer als een nonkel Vital met computerkennis.

Favoriet Kiekeboe-album? Zonder enige twijfel, de klassieker al om:Geef Acht!.

 

Biografie

Kristof volgde een technische opleiding electronica en informatica. Al zijn vrije tijd stak hij in tekenen en avondopleidingen kunst. Bij het Syntra deed hij animatie bij Wim Tilkin, naast een stripopleiding bij Ivan Adriaenssens.

Hij werkte voor een klein productiehuis en maakte als zelfstandig graficus billboardanimaties en bedrijfsfilmpjes.

Hij solliciteerde bij animatie- en stripstudio’s, oa. Studio Vandersteen. Doch het antwoord was steeds: “Veel talent, maar helaas geen plaats”.

Na het vertrek van Dirk Stallaert waagde hij zijn kans bij Merho, maar viel ook daar aanvankelijk uit de boot.

Maar toen Steve Van Bael opstapte, belde Merho Kristof, tussen de soep en de pattaten, met de vraag of hij nog steeds interesse had om mee te werken aan De Kiekeboes. Licht verwonderd ging hij even in zijn zetel zitten, want je krijgt niet alle dagen zulke vraag van een van je kinderidolen. De soep was overgekookt maar die patatten hebben des te beter gesmaakt.

Vanaf dat moment begon zijn grootste uitdaging.

« Naar de studio

NU TE KOOP

Dagstrip

Elke dag een nieuwe strook ! Lees mee in de dagstrip.