De Studio - Ine

Naam: Merhottein
Voornaam: Ine
Geboortedatum: 24 november 1977
Woonplaats: Deurne
Taak: Digitaal herinkleuren en herbeletteren van de oude albums.

Wie is je favoriet personage? Mevrouw Stokvis

Welk Kiekeboe-personage teken of kleur je het liefste? Kiekeboe is het meest simpele personage om in te kleuren. In tegenstelling tot bv Fanny, zijn alle lijnen mooi dicht zodat de kleuren niet kunnen uitlopen.

Op welk Kiekeboe-personage lijk je het meest? Volgens veel mensen lijk ik het meest op Fanny. Maar mijn vader vind dat ik veel karaktertrekken heb van Moemoe. Ze is voor een deel gebaseerd op mijn grootmoeder.

Favoriet Kiekeboe-album? Album 26

 

Biografie

Ine is de dochter van Merho. Ze volgde Muzische Vorming, deed aan ballet en studeerde voor kleuterleidster. Samen met haar vriend Tom heeft ze twee kinderen: Mette en Finn.

Net als haar moeder hield ze het onderwijs voor bekeken en werkt ze nu voor Merho NV. Ze houdt zich bezig met de restauratie van de oude albums. Sinds album 138 GEEN ROOK doet ze de inkleuring van de nieuwe strips.  Sinds kort leest ze ook de albums van haar vader. In haar jeugd ging het thuis altijd over De Kiekeboes. En dan gaat die strip tegen staan. Had je ze tijdens haar tienerjaren vertelt dat ze ooit nog een enthousiaste strip-medewerkster zou worden, geloofde ze het vast niet.

« Naar de studio

NU TE KOOP

Dagstrip

Elke dag een nieuwe strook ! Lees mee in de dagstrip.