Nieuws

« »

28 April 2014

Nieuwe blog: Koekentroef!!!

Peter Koeken, mijn oudste medewerker, is met pensioen. Het hele team heeft hem vrijdagavond feestelijk uitgewuifd. Vanaf Het witte bloed tot nu inkte hij De Kiekeboes. Hij begon rond pasen 1986, precies 28 jaar geleden.

... Lees meer


27 February 2014

Nieuwe blog: Miami-Lima (slot): Pisco Sour en Inca Kola

Peru. Na een korte tussenstop in Trujillo varen we door naar onze eindbestemming: Lima. De haven van Callao is die morgen gesloten. Het schip wacht enkele mijlen van de kust tot de dikke mist optrekt. Een bonte verzameling kwallen in alle vormen en kleuren komt ons gezelschap houden.

... Lees meer


24 February 2014

Nieuwe blog: Miami-Lima 6: Even naar

Na nog een dag op zee, bereiken we Equador, genoemd naar de equator, de evenaar die we midden in de nacht passeerden. De eerste stop is Manta, wat betekent ‘Huis van de vis’. Manta afficheert zich dan ook als wereld hoofdstad van de tonijnvangst. Een grappig standbeeld toont een reuze exemplaar boven op een blik tonijn.

... Lees meer


21 February 2014

Nieuwe blog: Miami-Lima 5: The sailor of Panama

Er zijn van die locaties die al jaren op mijn verlanglijstje staan. Het Paaseiland, bijvoorbeeld. Maar dat ligt zo ver van alles af, dat ik er waarschijnlijk nooit zal geraken. Zo droomde ik er ook al lang van om door het Panama kanaal te varen. Waarom? Komt het door de mythische Panama hoed? Of ligt het aan de film The Tailor of Panama? Vandaag is het eindelijk zover.

... Lees meer


« »

NU TE KOOP

Dagstrip

Elke dag een nieuwe strook ! Lees mee in de dagstrip.